23 пара близнаци се полуматуранти во едно училиште во Масачусетс

23 пара близнаци се полуматуранти во едно училиште во Масачусетс

Подготвил: Тамара Гроздановски

23 пара близнаци се полуматуранти во едно училиште во Масачусетс, што е околу 10 отсто од сите ученици од таа генерацијата во тоа училиште.

Близнаците се полуматуранти од училиштето Полард во Нидам, Масачусетс.

- Ова е сосема необично. Ние обично имаме некаде од 5 до 10 пара близнаци. Со оглед на нашите бројки, имаме 450 до 500 деца во одделенијата, така што ова беше неверојатно високо - вели директорката на училиштето.

Училиштето упатило специјален повик за 23 пара близнаци за време на церемонијата. Полуматурантите мора да имаат завршено до 10 часа општествено корисна работа. За првпат годинава, близнаците Лукас и Самер Пател освоија награда и донација за нивната добротворна организација, вели директорката.

 

Извор: Huffpost.com
Фото: Screenshot/YouTube