Иновативна количка овозможува стоење и полесно движење за лицата со попреченост

Иновативна количка овозможува стоење и полесно движење за лицата со попреченост

Подготвил: Драгана Петрушевска

Лектор: Ивана Кузманоска

Лендролер“ е иновативна количка која овозможува движење по тежок терен за луѓето со попреченост. Освен тоа, количката овозможува и стоење.

Количката била дизајнирана од грчкиот архитект Димитриос Петротос, кој забележал дека луѓето со попреченост се соочуваат со многу предизвици додека работел на дом со опции за движење со количка.


Извор: Mashable
Фото: Facebook