Син ми има седум години, а јаде само бисквити, млеко, пудинг... Вели дека ќе поврати ако касне нешто друго, ве молам за совет

Син ми има седум години, а јаде само бисквити, млеко, пудинг... Вели дека ќе поврати ако касне нешто друго, ве молам за совет

Јас сум мајка на едно преинтелигентно дете, кое има седум години и има проблем со исхраната… Веќе три години освен млеко, бисквити, пудинг, сок и грицки, не јаде ништо, како да има одбивност кон храната. Ако му дадам, на пример, леб, ми вели: „Не можам, ќе повратам ако каснам.“ Сме пробале секакви сирупи за имунитет, за апетит, ама ништо од тоа… Ве молам за совет.

Одговорот од психологот прочитајте го на Деца.мк