Тату-артист создава тетоважи што светат под УВ-светлина

Тату-артист создава тетоважи што светат под УВ-светлина

Подготвил: Драгана Петрушевска

Лектор: Ивана Кузманоска

Деновиве е тешко да се импресионираат љубителите на тетоважи бидејќи овие мали уметнички дела се наоѓаат во сите бои, големини и форми. Но, тетоважите на Тукои Оја од Австралија може да бидат исклучок бидејќи светат.


Фото: Instagram screenshot

Процесот на создавање на овие тетоважи е ист како и за обичните, но Оја користи мастило што свети под УВ-светлина. Како резултат на оваа комбинација, се добиваат магични креации кои дефинитивно се поуникатни од која било тетоважа.

Извор: brightside.me
Фото: Instagram screenshot