Училиште на иднината: Ги поврзува децата со природата

Училиште на иднината: Ги поврзува децата со природата

Подготвил: Тамара Гроздановски

Лектор: Ивана Кузманоска

Дизајнерот Валентино Гарери создаде концепт наречен „Училиште во вид на куќарка на дрво“. Станува збор за одржлива и модуларна едукативна зграда што ја истакнува врската на децата со природата. Дизајнот овозможува да има одделенија и возрасни групи на повеќе нивоа, вклучувајќи училница што се наоѓа на покривот и комбинирање отворени со затворени едукативни активности.

1

2

3

4

5

Извор: Inhabitat.com
Фотографии: Valentino Gareri