Стипендии од Универзитетот во Винипег, Канада

Стипендии од Универзитетот во Винипег, Канада

Универзитетот во Винипег во Канада доделува стипендии за додипломски или последипломски студии или за курсеви по англиски јазик наменети за странски студенти. Ќе бидат доделени вкупно 18 стипендии кои покриваат дел од трошоците за студирањето.

Пријавувањето за додипломски студии е 1 април, а тоа за последипломски студии е 1 јуни. Пријавувањето за програмите за англиски јазик трае до 1 октомври.

Повеќе информации пронајдете овде.