Откриено лице на неандерталка од пред 75.000 години

Откриено лице на неандерталка од пред 75.000 години

Подготвил: Тамара Гроздановски

Лектор: Ивана Кузманоска

Како би било да запознаеме во живо еден од нашите најблиски човечки роднини од пред 75.000 години?

Научниците направија неверојатна конструкција на неандерталка која покажува како изгледала кога била жива.

 

Извор: ВВС
Фото: ВВС/Screenshot