Хрватски град забрани пуштање турбофолк во кафулињата

Хрватски град забрани пуштање турбофолк во кафулињата

Властите на градот Ѓурѓевац, Хрватска, донесоа одлука за забрана за пуштање турбофолк музика („цајки“) во угостителските објекти. Покрај забраната за турбофолк, за викендов е поставено и ново работно време за рестораните и другите угостителски места.

-Од 24 јуни до 26 јуни угостителите можат да работат без престан. Работното време важи и за терасите поставени до угостителските објекти, како и за шаторите на јавни површини. Во угостителските објекти на плоштадот „Свети Јурај“ и Староградската улица во Ѓурѓевац може да се изведува само соодветна традиционална и популарна музика - се истакнува во соопштението на властите.

Одлуката важи за овој викенд, односно од петок до недела – за време на туристичката манифестација „Пицокијада“ во овој град.

Извор: МИА