Мисли дека има нешто на подот или дека нешто го лази и панично вика да го тргнам, многу е исплашен откако изгледа едно видео на „Јутјуб“

Мисли дека има нешто на подот или дека нешто го лази и панично вика да го тргнам, многу е исплашен откако изгледа едно видео на „Јутјуб“

Мојот син има 5 години и проблемот е што видел некоја многу страшна сцена на „Јутјуб“ и сега е многу исплашен, нервозен и многу хистеричен. Постојано мисли дека има нешто на подот или дека нешто го лази и панично вика да го тргнам. Упорно му кажувам дека нема ништо, но не помага, што и да му речам постојано ми вели дека му е страв. Знам дека погрешив што му дозволив да гледа такви работи, но не помислив дека ќе дојде до вакво нешто. Повеќе не му дозволувам да гледа „Јутјуб“ и не му давам телефон. Ве молам за совет.

Одговорот од психологот прочитајте го на Деца.мк