Оваа компанија тврди дека направила неуништлив чадор

Оваа компанија тврди дека направила неуништлив чадор

Подготвил: Билjана Арсовска

Лектор: Ивана Кузманоска

Компанијата „Давек“ од Њујорк тврди дека направила неуништлив чадор.

Цената на чадорот воопшто не е ниска - изнесува дури 350 долари, но креаторите гарантираат дека може да ги издржи и најсилните невремиња.

За производство на овој чадор се користи не'рѓосувачки челик, алуминиум кој се користи при изработка на авиони и фиберглас.

Новинари го тестирале чадорот и утврдиле дека е исклучително издржлив, па кој има пари...