Ѕирнете во внатрешноста на хотелите во Северна Кореја

Ѕирнете во внатрешноста на хотелите во Северна Кореја

Подготвил: Тамара Гроздановски

Лектор: Ивана Кузманоска

Најпознатиот хотел во Северна Кореја не е отворен за гости. Хотелот „Рјангјунг“, наречен и „Хотел на несреќата“ поради изгледот и катастрофалната историја на доцнења, е можеби најпрепознатливата зграда во оваа тајна држава.

Тогаш, каде престојуваат туристите во Северна Кореја? Ѕирнете во некои од хотелите во Северна Кореја што се отворени за гости.


Фото: Instagram