Стипендии за студирање на магистерски и докторски студии во Кина

Стипендии за студирање на магистерски и докторски студии во Кина

Во тек е пријавувањето за стипендии од владата на Кина за академската 2024/25 година.

Стипендиите се за студирање магистерски или докторски студии на Технолошкиот институт „Харбин“. Програмата вклучува и една година за учење на кинескиот јазик. Стипендијата ги покрива сите трошоци на одбраните студенти.

Пријавувањето трае до 15 февруари 2024. Повеќе информации пронајдете овде