Неверојатни божиќни и новогодишни декорации во преубавата Москва

Неверојатни божиќни и новогодишни декорации во преубавата Москва

Подготвил: Тамара Гроздановски

Лектор: Ивана Кузманоска

Луѓе минуваат покрај огромни светлосни скулптури инсталирани како дел од новогодишните и божиќните декорации во Москва, Русија.

Градоначалникот на Москва, Сергеј Собјанин, рече дека нема да има големи новогодишни прослави во главниот град поради пандемијата, но тоа не значи дека жителите на Москва не треба да го почувствуваат новогодишниот дух.

1

moskva
Извор: Cde.news.com
Фото: Instagram | Cde.news