Се плаши од торта со свеќички, балони, ѕвонче, ако дојде на гости некој што ретко доаѓа, се крие во друга соба и плаче. Како да ѝ помогнам?

Се плаши од торта со свеќички, балони, ѕвонче, ако дојде на гости некој што ретко доаѓа, се крие во друга соба и плаче. Како да ѝ помогнам?

Ќерка ми има 22 месеци, а во последниве 2-3 недели почна многу да се плаши и да плаче без причина. Има период кога плаче во сон, се случува да се плаши од одредени предмети, на пр., торта со свеќички, балони, се плаши од ѕвонче, чукање на врата, ако дојде дома некој што ретко доаѓа, се крие во друга соба и плаче, и други ситуации. Се чувствувам беспомошно.

Одговорот од психологот прочитајте го на Деца.мк