Пронајдена мистериозна структура среде пустина во Јута

Пронајдена мистериозна структура среде пустина во Јута

Подготвил: Драгана Петрушевска

Лектор: Ивана Кузманоска

Биолози открија невообичаена метална структура во пустината во Јута и не знаат од каде потекнува. Пилотот Брет Хачингс објаснува дека структурата ја забележал еден од биолозите додека летале над неа со хеликоптер.

Структурата е висока од 3 до 4 метри и стои исправено. Таа се наоѓа на локација каде што не поминуваат луѓе.Сè уште не е јасно што прави металната структура во пустиот предел во Јута, а Хачингс претпоставува дека можеби станува збор за уметничка инсталација инспирирана од филмот „2001: Вселенска одисеја“, во која повеќе структури се поставени низ Сончевиот Систем од страна на вонземјани од праисторијата.


Автор: Виктор Тангерман
Извор: futurism.com
Насловна фотографија: Screenshot/Twitter