Стипендии од фондација „Хајнрих Бел“ за студии во Германија

Стипендии од фондација „Хајнрих Бел“ за студии во Германија

Фондацијата „Хајнрих Бел“ доделува стипендии за студенти на сите нивоа на студии од Германија или странство. Се доделуваат повеќе различни стипендии во зависност од нивото и статусот на кандидатот.

Пријавувањето трае до 1 март 2024.

Повеќе информации пронајдете овде