Вака изгледа грамофонска плоча под микроскоп

Вака изгледа грамофонска плоча под микроскоп

Подготвил: Драгана Петрушевска

Лектор: Ивана Кузманоска

Грамофонските плочи се враќаат во мода поради нивната уникатност. Она што ги прави неверојатни е нивната текстура.

Доколку погледнете грамофонска плоча под микроскоп, ќе добиете совршена слика за начинот на кој функционира плочата. Линиите на плочите што ни ја даваат мелодијата изгледаат како котлини и долини кога се гледаат под микроскоп.


Автор: Амар Едиривира
Извор: thevinylfactory.com