Најубавите вселенски фотографии во 2019 година

Најубавите вселенски фотографии во 2019 година

Подготвил: Тамара Гроздановски

Лектор: Ивана Кузманоска

Ѕвезди што експлодираат, црни дупки и многубројни планети се меѓу најневеројатните космички фотографии за 2019 година.

Нахранете ја вашата потреба за небесни погледи на универзумот со изборот на „Нешнл џиографик“ на некои од најдобрите вселенски фотографии.

Оваа година забележавме многу возбудливи достигнувања во вселената, од истражувањето на далечните светови до откривањето далечни ѕвезди и нивните експлозивни последици. Астронаутите и сателитите фатија прекрасен поглед на Земјата одозгора.