Нов документарен филм за Обама - поглед во животот на претседателот

Нов документарен филм за Обама - поглед во животот на претседателот

Подготвил: Драгана Петрушевска

Лектор: Ивана Кузманоска

На Ејч-би-о пристигнува нова документарна серија за поранешниот американски претседател Барак Обама. „Обама: Во потрага по посовршен сојуз“ (Obama: In pursuit of a more perfect union) ќе има премиера на 4 август.

Во три епизоди, серијата нуди личен и политички поглед на поранешниот претседател додека државата се бори со историскиот проблем со расите.

Низ разговори со колегите, пријателите и критичарите, како и негови лични говори и интервјуа, ќе може да погледнеме во животот на Обама, почнувајќи од неговото детство до годините како лидер на САД.

Во серијата се појавуваат и писатели, новинари, политичари, советници и застапници кои работеле со Обама. Режисер на серијата е Питер Кунарт.


Извор: Svijet Kulture
Фото: Screenshot/Youtube