X
 06.06.2018 Живот

Што научив од лежењето во затвор поради злосторство што не го направив?

Во 2011 година Тереза Њороге била осудена за финансиски криминал што не го сторила - резултат на низата лажни обвиненија, зголемување на обидите за поткуп и корумпиран судски систем во нејзиниот дом во Кенија. Откако била затворена, таа открила дека повеќето од жените и девојките што биле затворени исто така биле жртви на истиот дисфункционален систем, жртва на лошото образование и недостиг на економски можности.

Сега, слободна и ослободена од апелационите судови, Њороге споделува како на жените во затворот им пренела вештини, алатки и поддршка за да го прекинат циклусот на сиромаштија и криминал и да изградат подобар живот.

Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот