X
 30.10.2015 Технологија

Како би изгледал интернетот без екрани?


За човекот, интернетот оди во пакет со екран, без разлика дали е на допир или не. За дизајнерот Том Аглоу, иднината на човештвото изгледа нормално без екрани, но со интернет.

Во својот говор на ТЕД-конференција неодамна, дизајнерот покажува како може да имаме информации на дофат но без екрани.

- Може да имаме среќно место полно со информации што ги посакуваме и тоа да е природно како едно менување сијалица - вели тој во говорот.


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија