X
 16.11.2016 Забава

Дознајте дали сте интроверт со решавање на овој квиз

Дали сте самопрогласен интроверт? Интровертите се луѓе на овој свет кои имаат тенденција да бидат воздржани и тивки, отколку што се социјално друштвени и шармантни. Тие се оние кои обично имаат многу мисли во нивните глави, но ги чуваат своите мисли, емоции и чувства во внатрешноста и речиси секогаш ќе изберат да бидат сами со себе, доколку ја имаат таа опција.


слика


Познатиот швајцарски психолог Карл Јунг го измислил терминот „интроверт" пред еден век. Тој го дефинирал терминот во 1913 година и оттогаш се користи од страна на обичните луѓе, за да се опишат одредени карактеристики на нивните личности.


фотографија


Како и со повеќето луѓе, интровертите имаат свои силни и слаби страни. Иако може не се толку друштвени или не излегуваат во споредба со другите, тие се многу аналитични и многу набљудуваат, се потпираат на нивната способност да ги соберат фините детали што толку многу луѓе често ги пропуштаат. Ова се однесува на сите области на животот, што подразбира дека тие само го гледаат светот поинаку.


фотографија


Дали вие сте интроверт? Можете да дознаете токму сега, со решавање на квизот подолу. Скриени во рамките на секоја фотографија е посебна слика, која само интровертите може да ја видат, што се должи на нивните остри вештини за набљудување.


фотографија


фотографија


Погледнете ги останатите фотографии и дознајте од линкот што се крие позади секоја фотографија.

Save
Подготвил: Светлана Петковска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Забава