X
 21.02.2019 Образование

Анкета: Развој и поддршка на надарени и талентирани деца

Тие прескокнуваат одделенија, лесно го совладуваат материјалот, поразлични се од своите врсници, имаат поинакви интереси. Сепак, тие се деца чија емоционална интелигенција не смее никако да се запостави, велат психолозите. Како Македонија ги препознава и се грижи за надарените и талентирани деца? Вашите искуства ќе ни бидат од голема помош. Одвојте неколку минути и одговорете на следните прашања.

Оваа анкета е дел од пошироката иницијатива на Фондот за иновации и технолошки развој во партнерство со Факултети.мк за да се изнајде соодветен модел преку кој ќе им се даде вистинска образовна и институционална поддршка на овие деца.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование