X
 30.05.2023 Живот

Limited edition лименките на Златен Даб – предизвикувачка платформа за оригинален уметнички израз

Златен Даб и овој пат покажа дека најдобар начин да се поддржи домашната уметничка сцена е да се отстапи простор за креативен израз на нашите уметници.

Оваа година можноста да дизајнираат „limited edition“ лименка Златен Даб ја имаа двајца македонски артисти: Калина Брајковска и Гоце Илиевски. Инспирирани од брендот, приказната на пивото, но и од сопствени мотиви, уметниците креираа автентични, свежи и оригинални дизајни кои несомнено ќе ги освојат срцата на сите љубители на Златен Даб.Предизвикот да се отвори простор за креативна размена со широка публика е голем и привлечен за домашните артисти. Идејата, артистите од различни сфери да се вклучат во процесот на создавање дизајн на лименка на Златен Даб, е секогаш одлично прифатена и создава нови можности за инспирација и креативно изразување. Токму тоа е и фокусот на брендот Златен Даб – поддршка на македонската уметничка сцена.
Limited edition лименките беа промовирани на настан во кафе-барот Casa на 27 мај, а посетителите уживаа во бургери од Fat Kitchen, звуците на Dj Pancho aka Shorty P (Sure Shotz) како и свежината на Златен Даб.


КАЛИНА БРАЈКОВСКА
ГОЦЕ ИЛИЕВСКИ
 (Комерцијална објава)

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот