X
 30.03.2020 Конкурси

МОН објави конкурс за прием на ученици во ученичките домови

Министерството за образование денеска го објави конкурсот за прием на ученици во јавните ученички домови во Република Северна Македонија за учебната 2020/2021.

-Учениците што се пријавуваат на конкурсот треба да пополнат електронска пријава поставена на интернет-порталот www.konkursi.mon.gov.mk. Рокот за електронското пријавување на учениците што се запишани во II, III, IV година почнува од 24.06.2020 година и трае до 01.07.2020 година. Рокот за електронското пријавување на учениците што се запишани во I година почнува од 02.07.2020 година и трае до 9.07.2020 година - се наведува во конкурсот.

Во конкурсот се додава дека вселувањето на примените ученици почнува од 31 август 2020 година.

Целиот конкурс можете да го видите ТУКА.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Конкурси