X
 05.03.2023 Забава

Оптичка илузија за тестирање на вашата интелигенција

Сликата подолу е создадена за да си поигра со вашиот мозок и вашата интелигенција.

На сликата гледате пар кој со своето куче се шета низ шума. Во шумата можете да видите розова пеперутка, лисица и був. Но, некаде во шумата се крие зајак. Само гениј може да го најде скриениот зајак.

1

Сликата е уште еден забавен начин за тестирање на вашиот коефициент на интелигенција.

Дали можете да го најдете скриениот зајак во рок од 15 секунди?

Во случај да не можете да откриете каде се наоѓа зајакот, обидете се да го погледнете трупецот од дрвото на долната лева страна на сликата.

Се тврди дека луѓето со добри способности за набљудување и натпросечно ниво на интелигенција ќе може да го забележи скриениот зајак во оваа оптичка илузија. Многу истражувања покажаа дека колку повеќе го вежбате мозокот со тешки загатки, толку попаметни ќе бидете.slika

Извор: Jagranjosh.com
Фото: Brightside
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Забава