X
 05.06.2023 Образование

Бесплатни онлајн курсеви за вештачка интелигенција

Прерано е да се каже дали вештачката интелигенција ќе му донесе само добро на светот или ќе доведе до исчезнување на луѓето, но јасно е дека таа веќе е дел од нашите животи и тоа нема да се смени. Затоа, добро е да се научи нешто повеќе за оваа технологија. На платформата „Јудеми“ се нудат повеќе онлајн курсеви за вештачка интелигенција. Во продолжение се некои од нив кои може да ги следите бесплатно.

- Вештачка интелигенција: подгответе ја кариерата за вештачка интелигенција (Artificial Intelligence: Preparing Your Career for AI)
- Станете инженер за вештачка интелигенција: „Чет-ГПТ“, „Гитхаб копајлот“ (Become an AI-Powered Engineer: ChatGPT, Github Copilot)
- Усовршување на оптимизацијата на пребарување со „Чет-ГПТ“: како да создавате содржина за оптимизација на пребарување со вештачка интелигенција (ChatGPT SEO Mastery: How to Rank with AI SEO Content)
- Вештачката интелигенција на „Гугл БАРД“ и „Чет-ГПТ“ за зголемена продуктивност (Google BARD and ChatGPT AI for Increased Productivity)
- Вовед во вештачка интелигенција (Introduction To Artificial Intelligence)
- Започнување со вештачка интелигенција (Kickstart Artificial Intelligence)
- Работа со „Мидџурни“: техники за создавање слики со вештачка интелигенција (Mastering Midjourney: Techniques for AI Image Generation)
- Основи на „Макрософт азур АИ“: започнете со вештачка интелигенција (Microsoft Azure AI Fundamentals: Get started with AI)
- „Мидџурни“ 101: искористете ја вештачката интелигенција за создавање уникатни слики (Midjourney 101: Unleash AI for Unique Image Generation)

Извор: Mashable
Насловна фотографија: Pixabay
Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование