X
 01.03.2015 Култура

Што говорот на телото зборува за вас?

Типичното човечко тело има околу 650 скелетни мускули. Замислете ги сите нив како работат заедно во неверојатна хармонија, која ви овозможува да зборувате, да седите, да одите, да размислувате или да размислувате со вашето око. Но што всушност тие значат?

 

говор


Намигнувањето може да биде знак за флертување или знак за согласување. Според специјалистите на јазикот на телото, секогаш постојат кодирани значења позади секоја гестикулација.

Разбирањето на невербалната комуникација значи разбирање на чувствата, мислите и намерите на другите луѓе. Тие можат да бидат корисни во многу ситуации: вработување, интеракција со колегите, па дури и љубовните врски. Еве што кажуваат секојдневните гестикулации кои некогаш несвесно ги користиме.

 

Линк до галеријата.

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура