X
 25.09.2015 Наука

Докажано, секој од нас има сопствена аура


Професорот Џејмс Медоу стои на чело на истражување кое покажува нешто што за луѓето одамна се прашуваат. Имено, се работи за аурата која ја имаат луѓе. Таа навистина постои и е составена од микроби како бактерии и габички.

Овие микроби паѓаат по нашето тело секогаш кога ќе се почешаме, кога ќе ја помрднеме раката или кога зборуваме со некого. Дури и кога седиме и не правиме ништо, околу нас се наоѓа наш личен балон од микроби сочинет од милијарди бактерии, габички и клетки.

Во истражувањето пишува дека сите овие честички создаваат облак кој се создава околу нас и кој е уникатен за секој човек.

Интересно е да се забележи дека секогаш кога ќе поминеме покрај некого и почувствуваме студен воздух преземаме дел од неговите микроби од облакот, а можеби и му предаваме од нашите.


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука