X
 15.04.2020 Здравје

Д-р Азби Агуши работи со најтешко болните од Ковид-19: Зборот војна добива вистинска смисла, но нема предавање

Сакам моите деца да знаат дека давам сè од себе за да помогнам, а и сите други деца, дека во животот треба да се биде јак и храбар за кога ќе ти се укаже можност, да помогнеш и да не се штедиш, вели д-р Азби Агуши. Тој е еден од лекарите што се во првите редови во борбата против Ковид-19. Како лекар од КАРИЛ (Клиника за анестезија, реанимација и интензивно лекување) до завчера беше во првата група анестезиолози ангажирани на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби за лекување на најкритично болните.
Кога го побаравме, прво што искоментира беше: „Сакам веднаш да потенцирам дека јас сум само еден од многуте што се дел од оваа борба. Јас сум поединец, а ова е заедничка битка, на сите нас“.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Здравје