X
 16.08.2018 Живот

Како да го отворите домот за дете без родителска грижа? Скопје, Прилеп, Крушево, Македонски Брод – лидери по бројот на згрижувачки семејства

Во центрите за социјална работа се поднесени нови 27 барања од семејства што сакаат да згрижат деца, од кои 20 се во Скопје

Во Скопје, Прилеп, Крушево, Македонски Брод и во нивните околини има најмногу згрижувачки семејства за деца без родителска грижа. Од точно 187 семејства во земјава кои во моментов обезбедуваат љубов и топлина за децата, во овие делови на Македонија се 77,5 отсто од нив.

Прочитајте повеќе на ДЕЦА.МК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот