X
 22.03.2015 Живот

Што научив како дете во затвор?

Исмаел Назарио бил испратен во затвор како тинејџер. Тој бил затворен во самица во период од 300 дена, и тоа пред да биде осуден за криминално дело. Сега, тој сака да ја промени културата во американските затвори, кадешто младите луѓе често се жртви на незамисливо насилство.Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот