X
 03.03.2021 Живот

Анкета: Што е тоа што би ве задржало во земјава, ако имате можност за кариера во странство?

Одливот на мозоци останува еден од главните проблеми на земјава, а со тоа и на домашниот пазар на труд. Младите си заминуваат поради низа причини. Што е тоа што најмногу би ги мотивирало да останат дома, во земјава?
За да добиеме слика како одговор на ова прашање, подготвивме анкета.

Ве молиме за одговор на прашалникот:*Оваа анкета не е на научна основа

Фото: Борче Поповски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот