X
 03.11.2021 Економија

Вторпат во еден месец дома поради заразено дете во одделението, не можеме да ги оправдаме деновите на работа

Голем број родители чии деца одат во основно училиште се соочуваат со проблеми поради ковид-протоколите во училиштата, особено кога во едно одделение ќе се појави позитивен ученик, па другите се наоѓале во негова близина треба да одат во изолација.

Состојбата дополнително се комплицира зашто децата кои се во изолација треба некој да ги чува, а нивните родители не добиваат решение за изолација кое им е потребно за да ги оправдаат деновите кога нема да одат на работа.
Родителите стравуваат да ги остават децата сами дома по цели денови, а истовремено не можат да земат слободни денови за отсуство од работа.
Сметаат дека протоколите повеќе создаваат проблеми отколку што штитат од ширење на коронавирусот.

Прочитајте повеќе на Деца.мк

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Економија