X
 11.03.2016 Живот

Кои се најдобрите години во животот за забава, пари, изглед, љубов...?

Секое време носи свои убави моменти. Така, може да заклучиме дека некои години се подобри за забава, други за самодоверба, а трети за кариера. Кои се најдобри години во животот?


Истражување во кое учествувале 2.000 мажи и жени во Велика Британија покажува дека луѓето се најсреќни во 39-та година од животот просечно. Во својата кожа најдобро се чувствуваме кога имаме 31 година.

Следуваат најдобрите години во животот на луѓето:

Најздрави сме на 30 години.

Најбогати сме на 47.

Најсреќни на 39.

Најзадоволни со изгледот на 31.

Најзадоволни со работата на 38.

Најзадоволни во врската на 40.

Вистинската љубов ја наоѓаме на просечно 32 години.

Најмногу се забавуваме на 24.

Имаме најдобри примања на 42 години.


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот