X
 12.05.2018 Живот

Каков е трендот во Европа, а каков во Македонија: Колкав процент на бебиња се раѓаат вонбрачно

Стегнати или слободни љубовни врски, патријархални или либерални семејства, бебиња родени во брак или надвор од оваа заедница. Каков е трендот во Европа, а каков во Македонија? Колку нè засега што ќе кажат комшиите, каде најмалку се занимаваат со тоа?

Според податоците што на оваа тема ги објави Европската агенција за статистика Евростат, Македонија сè уште е исклучително традиционална земја. Тотално спротивни на нас се Исланѓаните, е од Европската Унија најлиберални се Французите.

Прочитајте ја информаијата во целост на Деца.мк, на ОВОЈ ЛИНК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот