X
 15.11.2015 Наука

Од што најмногу се плашат луѓето?

Во Велика Британија неодамна била спроведена анкета со едно прашање: „Од што се плашите?“. Анкетата била спроведена само на машки испитаници. Резултатите се изненадувачки.
15. Кловнови - 3%
14. Слика од разголени родители - 4%
13. Губење на натпревар во финале на омилен тим - 7%
12. Јавно објавување на пребарувањата на интернет
11. Да не останат без предни заби
10. Неверство од партнерот - 11%
9. Пајаци/змии - 13%
8. Отказ од работа - 16%
7. Губење на коса - 17%
6. Жртва на грабеж - 19%
5. Финансиски долгови - 21%
4. Терористички напад - 27%
3. Стареење - 31%
2. Смрт - 35,5%
1. Болест - 41% 


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука