X
 09.09.2016 Живот

Младите возачи се поопасни од пензионерите

По улиците поголема опасност се возачи од 17 до 21 година, отколку оние постари од 70.

Сообраќајна несреќа

Во најново истражување се тврди дека возачите кои имаат околу 70 години не се поопасни од младите возачи. Анализи на сообраќајни несреќи говорат дека кај старите возачи бројот на сообраќајќи е за 3 до 4 пати помал отколку меѓу младата популација.

Старите возачи најмногу грешки прават при вртење десно (да се има предвид дека ова е британска студија) и при претекнување, додека младите возачи најчесто предизвикуваат несреќа заради пребрзо возење и губење контрола над возилото.

Најбезбедни возачи се луѓето во 40-те години од животот.
Подготвил: А.Д.
Тагови:

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот