X
 17.07.2020 Живот

Девојчето живее во страв дека нешто лошо ќе се случи откако близок му почина пред очи. Помогнете!

Имам девојче 13 години. Многу е темпераментна, одговорна, дружељубива и спортист. Дома е во убаво окружување, живееме во хармонија, но пред три години почина свекор ми пред нејзини очи, таа била само со него викала помош и од тогаш почнуваат проблемите. Секој момент повторува дека и е страв, супер дете е одлична на училиште, се додека дојде момент да оди некаде надвор од градот. Секој момент повторува дека и е страв дека се гуши дека нема воздух, дека ќе ги мисли домашните да не им се случи нешто лошо. Исто така секој момент е под стрес да не повреди некого, да не го налути да не биде крива. Пробавме на многу начини со објаснување со убаво но не помага ништо. Ве молам за помош.

Ова е прашање на мајка упатено до психолозите и психотерапевтите соработници на Деца.мк.
Одговорот на Наташа Маџевска прочитајте го на овој ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот