X
 30.10.2019 Здравје

Д-р Жан Митрев направил уникатна операција за да реши тешка срцева маана кај 6-годишно дете

Состојбата на шестгодишниот Лис барала хируршки третман кој би бил трајно решение за неговиот здравствен проблем без потреба од реоперација. Од сите можности опишани во литературата ниту една, поради возраста на пациентот, не била решение. Стручен тим на чело со д-р Жан Митрев одлучил да биде опериран така што се направи проширување на стеснетиот дел на аортата и дополнително со перикарден материјал „матрикс“ д-р Жан Митрев да конструира аортни валвули.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Здравје