X
 21.02.2023 Стипендии

Стипендии „Сколтек“ за студирање во Русија

Отворен е повикот за стипендиите „Сколтек“ за студирање во Русија. Стипендиите се наменети за меѓународни студенти што сакаат да запишат магистерски или докторски студии на Институтот за наука и технологија во Сколково во Русија. Станува збор за приватен истражувачки и академски институт во близина на Москва.

Стипендиите ги покриваат трошоците за школарина, здравствено осигурување и надомест за живот. Пријавувањето е до 10 јули за магистерски студии и 3 јули за докторски студии.

Повеќе информации пронајдете овде
Активен до:    10.07.2023

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Стипендии