X
 04.04.2015 Наука

Креативен метод на учење анатомија

Телото на човекот содржи 7.500 делови со посебни имиња. Учењето на сите овие делови и нивната локација знае да биде доста тешко.

Со цел да си го олесни учењето и себеси, а и на другите, студент од Училиштето за медицина на Универзитетот во Глазгов ги отфрлил традиционалните картички за учење и со помош на бомбони создал дијаграми за да ги научи коските, органите и биолошките процеси кои ги користи телото за да остане здраво.

На тој начин студентот создал неверојатни дијаграми кои помагаат за да разберете:

Како чука срцето...

"Phono-Candio-Grams: Normal to Abnormal Heart Sounds" #CandyAnatomy #candycopyright #medschool

A photo posted by @candyanatomy on

 

Како функционира трацелуларниот сигнал на јајцата...

 

"Eggs-tracellular Signal Transduction" #CandyAnatomy #candycopyright #medschool

A photo posted by @candyanatomy on

 

Како функционираат забите...

 

"Gummy-Phosis" #Dental/MedicMashUP #CandyAnatomy #candycopyright #medschool

A photo posted by @candyanatomy on


Како се формирани коските

"Osteo-Candy: Formation and Reabsorption" #CandyAnatomy #candycopyright #medschool

A photo posted by @candyanatomy on

 

Мора да признаете дека структурата на ДНК никогаш не изгледала толку слатка.


"Gluco-Genetics" #CandyAnatomy #candycopyright #medschool

A photo posted by @candyanatomy on

 

Кој би рекол дека учењето на коските на рацете е толку вкусно?


"Milk-arples (ft. Banan-oid)" #CandyAnatomy #candycopyright #medschool

A photo posted by @candyanatomy on

 

Понекогаш кожата изгледа толку многу вкусно.


"Keratino-Sweets" #CandyAnatomy #candycopyright #medschool

A photo posted by @candyanatomy on

 

Па, доколку сакате да го проучувате стомакот...


"Jelly Belly" #CandyAnatomy #candycopyright #medschool

A photo posted by @candyanatomy on

 

...срцето...


"Cardio Candy" #CandyAnatomy #candycopyright #medschool

A photo posted by @candyanatomy on

 

...мозокот...


"Sagittal Banana Brains" #CandyAnatomy #candycopyright #medschool

A photo posted by @candyanatomy on

 

...или устата,


"#TASTE" #CandyAnatomy #candycopyright #medschool

A photo posted by @candyanatomy on

 

овој метод на учење е одличен.

 

"Strawberry Cerebral Circulation" #CandyAnatomy #candycopyright #medschool

A photo posted by @candyanatomy on

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука