X
 10.08.2015 Култура

Најдобрите автобиографии кои некогаш ќе ги прочитате


Големите луѓе живеат вечно. Нивните совети, мисли и акции остануваат со човештвото долго по нивната смрт. Еден начин на кој живееме со големите луѓе и учиме од нив е преку нивните автобиографии. Една автобиографија може да ни помогне да надминеме проблеми, да најдеме решенија на неодговорени прашања и да ни покаже друга страна од светот за која не сме биле свесни дека постоела.

Во галеријата ќе пронајдете дури 15 такви автобиографии од големи луѓе кои живееле низ историјата или сè уште живеат.

ГАЛЕРИЈА


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура