X
 17.08.2015 Наука

Најдобро време за будење - 7:35

Очигледно, постои период во текот на секој ден кога се чувствуваме најубави, најкреативни, најпосакувани и слично.


Научниците сметаат дека доколку луѓето би се придржувале на правилниот ритам подобро би функционирале бидејќи нашето тело цело време испраќа пораки за тоа како се чувствува, а тие пораки најчесто се игнорирани од наша страна.

Така, врз основа на падот и порастот на хормоните во човековото тело, научниците пресметале кога е најдобар период во денот за водење љубов, за будење, за мерење, за пиење кафе итн: 

- Најдобро време за секс - 5:48.

- Потенцијален срцев удар - 6:53.

- Најдобро време за будење - 7:35.

- Најдобро време за мерење на телесната тежина - 7:40.

- Најголемо чувство на среќа - 8:00.

- Најлошо време за пиење кафе - 9:17.

- Најдобро изгледаме во 10:06.

- Најчесто настапување на смрт - 11:00.

- Најдобро време за дремка - 12:37.

- Најдобро време за посета на забар - 14:00.

- Време за чистење - 15:13.

- Оставање најлош впечаток - 16:41.

- Најдобро време за вежбање - 17:44.

- Најдобро време за забременување - 18:25.

- Најголема креативност - 22:51.


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука