X
 06.12.2015 Живот

Вистинската моќ на човечките гени низ фотографии


Штом ќе се добие нов потомок во семејството, прашањето на сите гласи: На кого личи повеќе? Понекогаш, потребни се години за да биде одговорено ова прашање. Меѓутоа, има случаи кадешто сличностите се воочливи од страна на секого.

Во еден фасцинантен фотографски проект, британскиот фотограф Крег Гибсон комбинирал слики од татковци и синови кои личат речиси идентично за да ги најде нивните сличности, но и разлики. Можете да ги препознаете во комбинираните фотографии?

ГАЛЕРИЈА


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот