X
 15.10.2016 Живот

7 инспиративни и охрабрувачки мисли

Одамна е познато дека животот е онаков како што себе си ги го претставуваме. Должност на човекот е да биде среќен и да ги ужива убавите нешта.

Еве 7 позитивни што ќе ве инспирираат и охрабрат пред предизвиците што ги имате:
1. Најтешката работа во светот е синиот кит, сé останато е ситница.

2. Најдобар учител во животот е искуството. Навистина, скапо е, но тоа најразумно подучува.

3. Кога работите одат лошо – не одете со нив.

4. Времето потрошено на задоволство не го сметајте за изгубено.

5. Ако некој ви вика, ве лути или навредува – пристапете со вашиот позитивизам.

6. Заблагодарете се на луѓето кои влегле во вашиот живот и го направиле поубав. Заблагодарете се и на оние што излегле од него и го направиле уште поубав.

7. Среќата не може да се купи. Но, може да купите јахта и да пробате да допловите поблиску до неа.
Подготвил: М.Д.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот