X
 01.02.2016 Култура

Говорот на Милчо Манчевски на универзитетот во Оксфорд
Милчо Манчевски е веќе добро познат на наш терен, а се чини дека истото може да се каже и за надвор од македонските граници. Нашиот најуспешен режисер неодамна гостувал на универзитетот „Оксфорд Брукс“ во Оксфорд, Англија, кадешто говорел за начинот на кој пишува, за притисокот кој го присуствувал во Македонија пред да започне со снимањето и за неговите почетоци.

Предавањето погледнете го во продолжение.

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура