X
 21.07.2020 Живот

Mојата 10-годишна ќерка е нервозна, не ме слуша, плаче и многу често и мене ме расплакува. Како да се однесувам?

Се работи за 10-годишно девојче, проблемот е што воопшто не ме слуша. Како мајка, цело време ѝ зборувам, ѝ кажувам, ѝ ги спремам алиштата, а таа никогаш не сака да ги облече. Носи нешто што е валкано или старо, оти ѝ било полесно, не ѝ пречело. Во школо имаше проблем со другарите. Вели дека ѝ пречат и се исмејуваат со неа дека е дебела, а мене наставничката ми велеше дека таа многу им се меша во секој разговор, па затоа не ја сакаат...

Ова е дел од прашањето на мајка упатено до психолозите соработници на Деца.мк.
Одговорот на Христина Стефановска прочитајте го на овој ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот