X
 23.03.2017 Технологија

Видео: Се сеќавате ли на „VHS“ касетите?

Голем број од припадниците на денешните млади генерации воопшто и не знаат како изгледаат „VHS“ касети.

Ако треба да објасните на денешно дете за што всушност станува збор, тогаш следното видео може многу да ви помогне. Можеби детето ќе ве гледа бледо, бидејќи навистина не знае како тие касети изгледаат, зошто никогаш не се ни сретнало со нив.

Видеото можеби не ги покрива ситуациите кога касетата ќе биде „изедена“, или пак другите чести проблеми кои се случувале, но тоа е и поентата на носталгијата – да се потенцираат само добрите делови.

Во секој случај, се работи за навистина интересно видео кое ќе ве потсети на тие времиња, кога касетите беа дел од секојдневието.

Подготвил: Маја Пероска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија