X
 26.09.2018 Образование

Децата ни учат информатика од телефон оти немаат ниту опрема ниту учебници

Голем дел од основците во Македонија за часовите по информатика ем не користат компјутери бидејќи се стари и нефункционални ем учат од учебник издаден во 2009 година. Наставниците мора да се снаоѓаат и да импровизираат за да може да се предаде и усвои материјалот предвиден со наставната програма. Од друга страна, за апсурдот да биде уште поголем, просветните инспектори бараат 30 отсто од наставата да бидат реализирани на компјутер.

Прочитајте повеќе на Деца.мк, на ОВОЈ ЛИНК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование